Værløse
Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: lørdag d. 28. maj 2022

Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: lørdag d. 28. maj 2022

DR1

06:20  

Gift ved første blik USA V (1:19)
Gift ved første blik USA V (1:19) Kærlighedseksperiment fra 2017. Kan et arrangeret ægteskab være vejen til den store kærlighed? Oplev her den amerikanske udgave af det danske kærlighedseksperiment 'Gift ved første blik'. Mere end 40.000 kandidater har meldt sig, og nu kæmper eksperterne med at sammensætte tre perfekte matches ud fra grundige personlighedstests og dybdegående interviews. Vil det lykkes at finde tre mulige ægtepar blandt de 40.000 singler?

07:05  

Gift ved første blik USA V (2:19)
Gift ved første blik USA V (2:19) Kærlighedseksperiment fra 2017. Kan et arrangeret ægteskab være vejen til den store kærlighed? Oplev her den amerikanske udgave af det danske kærlighedseksperiment 'Gift ved første blik'. Eksperterne har fundet frem til tre par, som nu har 15 dage til at forberede brylluppet. Så pludselig skal det gå stærkt med at købe ringe og brudetøj og ikke mindst afholde polterabend.

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:15  

Miss Marple: Invitation til mord (1:3)
Miss Marple: Invitation til mord (1:3) Engelsk krimiserie fra 1985. (Miss Marple: A Murder is Announced) I en lille lokalavis annonceres tid og sted for et mord. Alle strømmer til i håb om en god spøg. Men et mord bliver begået. Er det værtinden, morderen er ude efter? Heldigvis opholder Miss Marple sig på et hotel i nærheden. Miss Marple: Joan Hickson

DR2

07:20  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Til gudstjeneste med Paula Larrain i Hellig Kors Kirke
Til gudstjeneste med Paula Larrain i Hellig Kors Kirke Kristendommens retorik er noget helt særligt. Og noget der optager Nørrebro præst Jens Andreas Christensen meget. Derfor har Paula Larrain i dag inviteret litteraturhistoriker Erik A. Nielsen med til gudstjeneste. Sammen taler de nærmere om forbindelserne mellem litteratur, billedkunst og teologi.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:25  

Rosa fra Rouladegade III (7)
Rosa fra Rouladegade III (7) Frida har en storesøster, der hedder Cille. Cille er ti år ældre end Frida, og de har ikke den samme mor, så ofte bor de forskellige steder. Og Frida savner ofte Cille frygteligt meget. Derfor vil Frida sammen med Rosa bage en overraskelseskage til Cille. Men først skal de udspionere Cille, for Cilles værelse er fyldt med spændende tøj og sminke. Og de skal være meget stille, for det viser sig, at Cille er hjemme samtidig.

05:55  

Ernest & Celestine (13)
Ernest & Celestine (13)

06:05  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

06:10  

Sarah og And (14)
Sarah og And (14)

06:20  

Bamselægen - Hovedet (5)
Bamselægen - Hovedet (5) Bamselægen Sandra har travlt med at tage sig af alle bamser i landet, der enten er syge eller som er kommet til skade. I dag kører Sandra ud i sin bamselance for at hente Amanda. Hun ved ikke hvorfor, at hendes bamse Hundi har så ondt i hovedet. Heldigvis kommer Sandra og henter dem, og der går ikke længe før de finder ud af, hvad der er galt med Hundi.

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:45  

Hey Duggee
Hey Duggee

07:00  

Op og Hop II (7)
Op og Hop II (7) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse, kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. I dag med Hr. Skæg, der laver Skæg metal gymnastik.

07:10  

Simon
Simon

07:10  

Gurli Gris V (3)
Gurli Gris V (3) Tegnefilm med dansk tale

07:10  

Gurli Gris V (1)
Gurli Gris V (1) Tegnefilm med dansk tale

07:10  

Gurli Gris VII (51)
Gurli Gris VII (51) Tegnefilm med dansk tale

07:15  

Gurli Gris VII (49)
Gurli Gris VII (49) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris V (4)
Gurli Gris V (4) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris V (2)
Gurli Gris V (2) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (52)
Gurli Gris VII (52) Tegnefilm med dansk tale

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Peter Pedal - Velkommen forår
Peter Pedal - Velkommen forår Det er forår, og Peter Pedal er mere nysgerrig end nogensinde. Peter og hans bedste ven, Hundley,, udforsker forårets vidunderlige mysterier sammen - blandt andet blomsterne, der springer ud, dyrene, der får unger og kano-sejlture. Men da Hundley farer vild, søger Peter op i luften for at finde sin ven og ender i et vildt eventyr, der tager en sjov og overraskende drejning.

08:25  

Peter Pedal - Dinosaur-udstillingen
Peter Pedal - Dinosaur-udstillingen

08:45  

Vennerne og det grønne lys 3 (7:20)
Vennerne og det grønne lys 3 (7:20) Clora skal have ringen med tilbage til Thalia, inden hendes forældre opdager, at hun er væk. Vennerne tager hen til Otto B. Hansens laboratorie for at lede.

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:10  

Miss Marple: Invitation til mord (2:3)
Miss Marple: Invitation til mord (2:3) Engelsk krimiserie fra 1985. (Miss Marple: A Murder is Announced) Politiet tror, at den unge schweizer døde ved et ulykkestilfælde. Miss Marple har sin egen mening om den sag. Nogen synes at have betalt ham for at indrykke annoncen. Hvem vil arve hvem, hvis de rette personer dør? Er alle nu dem, de udgiver sig for at være? Et nyt mord komplicerer tingene. Miss Marple: Joan Hickson

10:05  

Miss Marple: Invitation til mord (3:3)
Miss Marple: Invitation til mord (3:3) Engelsk krimiserie fra 1985. (Miss Marple: A Murder is Announced) De dødbringende giftpiller synes at have været bestemt for Miss Blacklock. Miss Marple forsvinder, og et nyt mord bliver begået. Til slut opklares de forskellige personers indbyrdes relationer og virkelige identiteter. Miss Marple kan udpege morderen. Miss Marple: Joan Hickson

11:00  

I hjernen på stjernen - Jacob Risgaard (2:5)
I hjernen på stjernen - Jacob Risgaard (2:5) Den psykologiske manipulator Jan Hellesøe og tv-værten Josefine Høgh vil over to dage presse iværksætter Jacob Risgaard det yderste, gennem samtale og nøje konstruerede eksperimenter, hvor minder, følelser og personlige relationer vækkes til live. Jacob bliver for alvor rørt, da han møder seks mennesker for første gang, hvis liv han har haft altafgørende indflydelse på.

DR2

09:30  

Tidens tegn
Tidens tegn Et magasinprogram på tegnsprog. Tidens Tegn zoomer ind på døves liv i en hørende verden og fortæller om det, der rører sig i tiden, sætter spørgsmål til debat og skildrer det nære og det sære.

10:00  

Danske drømme (5:10)
Danske drømme (5:10) Ja, Ja, Ja, nu kommer jeg - 1982-1984. Anker Jørgensen giver op, og Poul Schlüter overtager statsministeriet. 80'erne handler om individet. Farvel til det kollektive, og goddag igen til nyborgerligheden, slipset, studenterhuen og makeuppen. Det hele vises frem på de nye cafeer, hvor man kan spejle sig i hinanden, komme med små, dumsmarte bemærkninger om de fremmede, tale om de unge poeter som Mikael Strunge og diskutere den nye punkmusik. Tilrettelæggelse: Leif Davidsen. Sendt første gang 1998

10:55  

En by i provinsen (7:17)
En by i provinsen (7:17) Krimi med Henning Moritzen og Jens Okking. Og musik af Fuzzy. Sendt første gang 1978

11:50  

Livets planet (7:10)
Livets planet (7:10) Naturserie fra BBC fra 2009. (Life) Det kan være svært at være et rovdyr. Selvom geparder er trænede jægere, går det alligevel ofte galt. Overmod kan få de hurtige dyr til at gå efter zebraer, der simpelthen er for gode til at forsvare sig. Eller også jager geparderne instinktivt hver for sig, og må lære sig, at det er mere effektivt at slå sig sammen. Men geparder, ræve, lækatte og alle de andre rovdyr evner faktisk at lære nye jagtstrategier. Problemet er bare, at deres byttedyr også bliver bedre til at undgå at blive fanget. Mød blandt andet jordegernet, der ifører sig slangeham for at komme til at lugte af slange!

TVR

09:09  

Pyjamasheltene II (36)
Pyjamasheltene II (36)

09:20  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

09:35  

Disney Sjov
Disney Sjov

10:35  

Kasper og Sofie (9)
Kasper og Sofie (9)

10:45  

Kasper og Sofie (10)
Kasper og Sofie (10)

11:00  

Alfons Åberg (5)
Alfons Åberg (5) Alfons Åberg er en dreng på omkring 6 år. Han bor alene sammen med sin far, og er en meget nysgerrig, fantasifuld og opfindsom dreng. Historierne i episoderne tager udgangspunkt i en 6 årig drengs hverdag og de tanker, Alfons gør sig om sin omverden.

11:15  

Ridderprinsessen Nella
Ridderprinsessen Nella Hyggeaften a la gnaskling + Nyheds-riddere

11:35  

Ridderprinsessen Nella
Ridderprinsessen Nella Koncertgeniet Æblekind + Dwayne-metoden

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Flugten fra Ukraine - Bilturen
Flugten fra Ukraine - Bilturen Lars bor i Danmark og har hele sit liv været imod herboende flygtninge, men da han ser rædslerne fra krigen i Ukraine i sit TV og har et anneks, der står tomt, tager han en rask beslutning. Få dage senere er hans bil fuld af en ukrainsk familie på flugt. Næsten samtidig beslutter danske Nikolaj, der bor i Kyiv, at tage flugten mod Danmark med sin ukrainske familie.

12:45  

Kongeskibet - I dronningens tjeneste (1:4)
Kongeskibet - I dronningens tjeneste (1:4) Det er januar, og kongeskibet Dannebrog ligger endnu i vinterhi ved Flådestation Frederikshavn. Her skal Laura, Markus og de andre værnepligtige tilbringe de næste måneder og gennemgå søværnets basisuddannelse. Kendskab til våben, korrekt honnør og udmattende, fysisk træning er blevet hverdagskost for de unge, der snart skal på havet. Coronaen lurer dog forude, og både besætning og dronningen er truet af spørgsmålet - kommer Dannebrog på havet i år?

13:15  

Min natur - Tina Müller cykler
Min natur - Tina Müller cykler I dag springer sportsvært Tina Müller på racercyklen og tramper rundt i den sjællandske natur. Hun får tips, tricks og godt selskab af den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm, når hun prøver kræfter med en af Danmarks hårdeste bakker.

13:30  

Hammerslag - Det moderne bofællesskab
Hammerslag - Det moderne bofællesskab For mange rimer bofællesskab måske på hippier og 70'er-kollektiver, men bofællesskabet anno 2022 byder på meget andet. Vært, Tina Müller, byder i denne omgang af Hammerslag inden for i to udgaver af det moderne bofællesskab. Lena Schmüser og Mira Lie Nielsen kæmper mod Lars Lyng og Kristine Virén, når turen først går til Lejre. Her skal prisen gættes på en bolig i et bofællesskab med 46 boliger og et fælleshus på 600 kvm, der rummer blandt andet et fælleskøkken, et musikrum og en swimmingpool. Dernæst går turen til Dragør, hvor vi skal se en bolig, hvor hele tre generationer har valgt at bosætte sig under samme tag.

14:00  

Søren Vesters Have - Skab stemning i drivhuset
Søren Vesters Have - Skab stemning i drivhuset I jagten på gode tips og tricks til at skabe stemning i drivhuset lander Søren hos Stig og Greg, der har skabt et helt særligt univers i Paradehuset ved Gisselfeld Kloster. Det får ham til at tage hjem til Thise og shine sit eget drivhus op, og der skal nye møbler til.

14:30  

Vera: Mørk vej
Vera: Mørk vej Engelsk krimiserie fra 2016. (Vera: Dark Road) En kvinde findes død på heden i det øde Nordøstengland. Det bliver en sag for den erfarne og ligefremme kriminalinspektør Vera Stanhope. Hendes efterforskning blotlægger et tragisk liv præget af hemmeligheder og løgne. Men hvem slog kvinden ihjel? Vera Stanhope: Brenda Blethyn.

DR2

12:40  

Livets planet (8:10)
Livets planet (8:10) Naturserie fra BBC fra 2009. (Life) Nogle af verdens mærkeligste dyr lever dybt under havoverfladen. Enorme edderkoppe-krabber samles i tusindvis for at være i sikkerhed, mens de afstøder deres skjold, for derved at kunne parre sig. Kæmpeblæksprutte-hunnen isolerer sig med sine æg i en hule langt inde i en klippe. Der opholder hun sig i et halvt år for at beskytte sine æg og holde dem fri for sygdomme og rovdyrs angreb. Hunnen får ingen føde mens hun våger, og hendes sidste handling er at overhælde æggene med vand for at hjælpe dem til at udklække. Hvorefter hun selv dør.

13:30  

Naturens små mirakler (4:5)
Naturens små mirakler (4:5) Naturprogram fra BBC fra 2011. (Nature's Miracle Babies) Overalt i verden findes der mennesker, der brænder for at redde nogle af verdens mest truede dyr, og zoologen Martin Hughes-Games besøger nogle af dem. På øen Tenerife møder han verdens sjældneste papegøje, spix-araen, der kun overlever i fangenskab og må håndfodres. I USA kæmper en sifaka lemur mod en slem infektion. I Sydaustralien følger han en truet wallaby, der må flyve langt for at finde en ny mor, mens en flok numbats-unger, de små stribede pungdyr med tunger, der er halvt så lange som deres kroppe, langsomt er ved at blive vænnet til livet i naturen igen i en skov i det vestlige Australien.

14:20  

Englands største nationalpark med Simon Reeve (2:3)
Englands største nationalpark med Simon Reeve (2:3) BBC-naturserie fra 2021. (Lakes with Simon Reeve) Menneskers indvirkning er til stede overalt i Englands største nationalpark. Landskabet er blevet formet af landbrug, minedrift og manipulation af miljøet. Og tilstanden i over halvdelen af Cumbrias søer og floder klassificeres som "i dårlig tilstand eller værre". Simon Reeve oplever den råkolde glæde ved natursvømning og tager på vandretur på Scafell Pike, Englands højeste tinde, hvor stierne er under stort pres på grund af flere og flere besøgende.

TVR

12:00  

Søskende-chok
Søskende-chok

12:15  

Rabalder
Rabalder Kris vil væk fra bygden. Lillebror kender til et badekar, der kan bruges som båd til at padle over fjorden. Turen tager en vild drejning, da hvalerne i fjorden bliver nysgerrige.

12:30  

Gå din vej, Enhjørning
Gå din vej, Enhjørning

12:40  

Gå din vej, Enhjørning
Gå din vej, Enhjørning

12:55  

Gå din vej, Enhjørning: Først skal træet vises
Gå din vej, Enhjørning: Først skal træet vises

12:58  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Stegosaurus var en langsom dinosaur. Derfor var det svært at slippe ud af truende situationer, så i stedet måtte Stegosaurus blive på stedet og forsvare sig. Men hvordan gjorde den?

13:06  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Stærkere end to krokodiller, var tyrannosaurus Rex i stand til at bide lige gennem skelettet af sit bytte. Dette og meget mere fakta vil hjælpe dig med at finde ud af, hvis du ser Dino Laboratoriet.

13:10  

Monster Buster
Monster Buster Emilia er rigtigt træt af et dumt mumie-fantasimonster, der gemmer sig ude på gangen. Heldigvis kommer MonsterBuster Silja og hjælper hende med at buste det. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

13:25  

Ramasjang Mysteriet (9)
Ramasjang Mysteriet (9) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

13:55  

Onkel Rejes fede sommerferie (10)
Onkel Rejes fede sommerferie (10) Da Onkel Reje finder ud af, at Onkel Bum har opfundet en maskine, så man kan snakke med babyer inde i maven, bliver han nysgerrig. For mon babyen i hans egen mave er en pige eller dreng? Inde hos naboen har Didrik og Skidrik travlt med at finde på nye måder at tilintetgøre Onkel Reje på, og heldigvis bliver der hentet haveaffald i dag, så måske kan de slå to fluer med ét smæk.

14:05  

Motor Mille og Børnebanden (12)
Motor Mille og Børnebanden (12) Motor Mille er blevet fanget af den sure mand og Krejle, og hun bliver bundet oppe på loftet. Nu er det op til Børnebanden at redde Motor Mille. Heldigvis har de lært, at de kan og tør meget mere, end de tror. Mon det lykkes at redde Motor Mille og afsløre den sure mand, så han bliver nødt til at flygte fra slottet?

14:20  

Sprinter Galore III - Sundhedsplejersken (6)
Sprinter Galore III - Sundhedsplejersken (6) Sundhedsplejersken kommer på besøg - og alt går galt. Hun ender med både at tro, at Kathrine ryger, at babyen spiser burgere og at Magnus er kriminel, men da hun vil ringe og sladre til kommunen, er Sprinter heldigvis som altid på pletten.

14:40  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

DR1

16:00  

Arving ukendt III (4:5)
Arving ukendt III (4:5) Svensk dokumentarserie fra 2021. (Arvinge okänd) Gerda Eriksson var en succesrig tysk kvinde, der aldrig talte om sin fortid. Nu skal arvingerne findes til hendes næsten tre millioner kroner. Det bliver en rejse ind i en hemmelig krigshistorie.

17:00  

Hjemmefronten (1:6)
Hjemmefronten (1:6) Britisk dramaserie fra 2016. (Home Fires) 2. Verdenskrig kaster lange skygger over en engelsk landsby. Mændene drager i krig, og kvinderne må kæmpe en sej kamp for at få livet til at fungere på hjemmefronten.

17:50  

Min have IV (2:7)
Min have IV (2:7) Norsk haveserie fra 2020. (Hagen min) Maria har lavet en have med mange hvilepladser - sådan at den kan nydes, når formen er elendig. Dag sylter grønne tomater, og Stine laver et blomsterbord.

DR2

15:20  

Kim Larsen - folkets sanger
Kim Larsen - folkets sanger Dansk dokumentar fra 2015 Kim Larsen er Danmarks ubetinget største sangskriver. Fra sine allerførste plader synger slumpoeten fra Christianshavn sig direkte ind i danskernes hjerter med sine moderne folkesange. Men da Kim Larsen vil tage de næste skridt mod stjernerne, kommer hans talent paradoksalt nok til at stå i vejen for hans succes. Ny dokumentar om Kim Larsen, med nye versioner af hans sange ved bl.a. Kwamie Liv og Carl Emil Petersen (Ulige Numre). Tilrettelagt af Janus Køster-Rasmussen og Michelle Francati. Sendt første gang 24.10.2015

16:20  

Forsvundne verdener og skjulte skatte (2:3) - Løvemennesket
Forsvundne verdener og skjulte skatte (2:3) - Løvemennesket Britisk dokumentarserie fra 2019. (Lost Worlds and Hidden Treasures) En rejse i fodsporene på arkæologerne, som opdagede den 40.000 år gamle skat: Løvemennesket. Skatten er den første kendte genstand, der er bygget på fantasi og et startpunkt for kunst og religion. Historien om figuren er også historien om et af nyere tids mørkeste kapitler, hvor arkæologiske fund blev brugt som nazistisk propaganda.

17:20  

Hitlers danske soldater II (2:4)
Hitlers danske soldater II (2:4) Dansk dokumentar fra 2022 Hvorfor har man i Danmark ikke set retssager mod tidligere nazister, som man de seneste ti år har set i Tyskland? Martin og historiker Dennis Larsen har som de eneste danskere fået lov at overvære retssagen mod en 100-årig tidligere kz-vagt i Tyskland. De har fundet en dansk vinkel på retssagen: Mere end 30 danskere gjorde tjeneste i lejren på samme tid som den 100-årige.

17:50  

Mord i Gorky Park
Mord i Gorky Park Amerikansk thriller fra 1983. (Gorky Park) To mænd og en kvinde findes myrdet i Gorky Park. Deres ansigter er ukendelige, så Arkady Renkos eneste spor i den makabre mordsag er den smukke Irina. Hun har i hvert fald kendt ét af ofrene og ligger måske inde med nøglen til mysteriet. Renko går, med hjælp fra en amerikansk politimand, i gang med efterforskningen. Selv om han ved, nogen mener, hemmeligheder kun kan sikres på én måde. Medvirkende: William Hurt, Lee Marvin, Brian Dennehy m.fl. Instruktion: Michael Apted.

TVR

15:00  

Gilbert Syltespire
Gilbert Syltespire Gilbert babysitter + Skatten i Krydsfinerskoven

15:25  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:35  

Hey Duggee (43)
Hey Duggee (43)

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:55  

Simon III
Simon III

16:00  

Simon III
Simon III

16:05  

Remy og Boo
Remy og Boo

16:15  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:30  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

16:35  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:45  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Vovserne redder donuts + Vovserne redder killingerne

17:05  

Onkel Rejes sørøvershow II (8)
Onkel Rejes sørøvershow II (8) Dr. John har kidnappet Siljes ven Silas for at koge ham om til øjenskygge. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer Høvdinge Grethes bryllupshelikopter, gummistøvler med airbag og 100 hunde med tyndskid. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

17:20  

Trex
Trex Snotty blander to pakker sammen, hvilket fører til, at Trex får testet at fiske i fiskedammen. Desværre ved den store dinosaur ikke, hvordan man gør.

17:25  

Stop!
Stop! Far og mor kommer hjem med en splinterny reol, som skal samles. Maja bliver inspireret og vil også bygge noget, og papkasserne fra reolen ser ud til at være perfekt byggemateriale!

17:40  

Vennerne og det grønne lys 3 (8:20)
Vennerne og det grønne lys 3 (8:20) I laboratoriet møder vennerne Ottos søn, Valdemar. Han virker mystisk. Kan han mon hjælpe dem med at finde ringen?

17:48  

Krible Krable disko
Krible Krable disko

17:50  

Vilde vidunderlige dyr: Den kødædende plante
Vilde vidunderlige dyr: Den kødædende plante I mosen står en plante med mange smukke vanddråber på. Eller sådan ser det i hvert fald ud. For i virkeligheden er det nemlig slet ikke vanddråber. Det er en klistret, dødbringende fælde. Planten hedder soldug. Det er en kødædende plante, og den venter på sin frokost.

17:55  

MikroMakkerne | Skorpiontægen
MikroMakkerne | Skorpiontægen

DR1

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

19:00  

Dyrenes parringsleg (4:5)
Dyrenes parringsleg (4:5) BBC-naturserie fra 2021. (The Mating Game) Ferskvand er afgørende for mange dyrearter på Jorden. De kan ikke yngle uden. Og det kan være et spørgsmål om liv og død at kunne forudsige, hvornår vandet kommer. For alle de dyr, der lever og yngler i naturens mere ustabile landskaber, skal timingen være perfekt. Kampene om gydepladser og hunnerne er voldsomme - og nogle gange dødelige.

20:00  

Den store juniorbagedyst - Mums - kagerester
Den store juniorbagedyst - Mums - kagerester Der bliver skruet op for tempoet i teltet, når deltagerne denne gang skal forsøge at følge med bagedystvinderen Liv Martine, som skal trylle kedelige kagerester om til elegante trøffeltårne. Og så bliver juniorbagerne udfordret på deres kreativitet, når de skal imponere dommerne med lækre popcakes. Det går ikke helt som planlagt for alle, og det bliver afgørende for, hvem der må forlade teltet.

20:45  

Unge Morse III (2)
Unge Morse III (2) Engelsk krimi fra 2016. (Endeavour) En ung kunstmaler omkommer, da hans lejlighed går op i flammer. Samtidig falder en husmor død om på gaden - tilsyneladende ramt af den samme mystiske mavesygdom, som har sendt den halve politistyrke på sygeorlov. Sporene fører kriminalbetjent Morse til et supermarked - og til den rige, men ikke ligefrem harmoniske familie, der ejer butikken. Endeavour Morse: Shaun Evans. Fred Thursday: Roger Allam. Jim Strange: Sean Rigby.

DR2

19:50  

Før Søndagen
Før Søndagen De danske salmer er en uudtømmelige kulturskat. I "Før søndagen" fortolker kendte danskere og DR's ensembler den danske salmeskat i ord og musik - én salme ad gangen. I aften tager musikeren Karen Mukupa fat på salmen "Det dufter lysegrønt af græs".

20:00  

Englands største nationalpark med Simon Reeve (3:3)
Englands største nationalpark med Simon Reeve (3:3) BBC-naturserie fra 2021. (Lakes with Simon Reeve) Knejsende klitter strækker sig over flere kilometer af Cumbrias forrevne vestkyst. Det er en afsides og vild del af England - og et rigt levested for planter og dyreliv. Men ligesom resten af naturens verden er klitterne truede. Over en tredjedel af dem er forsvundet på 100 år. Simon Reeve udforsker kystens økosystem, besøger atomanlægget Sellafield, der er Vesteuropas farligste industrigrund. Og møder en bonde, hvis vision er meget vigtig for fremtiden.

TVR

18:00  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman.

18:05  

Så er der tegnefilm
Så er der tegnefilm

18:30  

De fem i dinosaurernes dal
De fem i dinosaurernes dal På vej til en fest, som ingen af dem har lyst til at deltage i, bliver De fem næsten lettede, da tante Fannys bil bryder sammen. Strandet i en lille flække, besøger de det lokale naturhistoriske museum, hvor nogle nyligt fundne dinosaurfossiler bliver udstillet. Her møder de Marty, der fortæller dem, at hans afdøde far angiveligt fandt et helt dinosaurskelet og endda har lavet et kort til at finde det. Desværre er kortet blevet stjålet. Da De fem ikke lader et godt mysterie passere, hopper de på en guidet tur gennem dinosaurernes dal . Turen bliver dog hurtigt til at kapløb mod de hengemte skelet, da noget tyder på, at tyven er en del af tur-gruppen.

20:10  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

22:15  

American Song Contest (2:8)
American Song Contest (2:8) Amerikansk sangkonkurrence fra 2022. (American Song Contest 2022) Vinderne fra forrige uge afsløres, før elleve nye artister går på scenen blandt andre den amerikanske R&B og soul singer-songwriter Macy Gray.

23:40  

Lewis: Kærlighedens allegori
Lewis: Kærlighedens allegori Engelsk krimi fra 2008. (Lewis: Allegory of Love) Lewis er inviteret med til receptionen, da den unge forsker og forfatter Dorian Crane lancerer sin nye fantasy-roman. Senere samme aften findes en ung kvinde myrdet ved floden. Der viser sig at være en sammenhæng mellem mordsagen og Dorians bog, men samtidig bliver Lewis efterhånden overbevist om, at morderen i virkeligheden var ude efter en anden. Lewis: Kevin Whately. Hathaway: Laurence Fox. Norman Deering: James Fox.

DR2

21:00  

Tæt på sandheden
Tæt på sandheden Comedyshow hvor ugens nyheder og tidsaktuelle tendenser tages under kærlig, men bestemt behandling af Jonatan Spang.

21:30  

Temalørdag: Danske broer i hele verden
Temalørdag: Danske broer i hele verden Danmark har rockstjernestatus ude i verden, når vi taler om brobygning - og danske arkitekter og ingeniører står bag en lang række internationale brosucceser. Men hvad skal der til, når man skal bygge de gigantiske konstruktioner, hvordan ser verdens længste hængebro ud fra toppen af pyloanerne og hvad sker der, når man samler 30 lærlinge til en konkurrence i brobygning over en kanal i Danmark? Svaret får du i denne Temalørdag, hvor vært Morten Brink Iwersen undersøger, hvordan Danmark er blevet en brobyggernation med stjernestatus.

23:00  

Filmperler: Manchester by the Sea
Filmperler: Manchester by the Sea Amerikansk Oscarbelønnet drama fra 2016. Lee Chandler tager orlov fra sit job og rejser hjem til sin fødeby. Hans storebror er død, og til Lees store chok har han gjort Lee til værge for sin 16-årige søn. Snart står Lee ansigt til ansigt med sin fortid, hvor en tragisk fejltagelse adskilte ham fra sin kone og det lille fiskersamfund, hvor han voksede op. Kenneth Lonergans roste drama udløste Oscars for bedste mandlige hovedrolle (Casey Affleck) og bedste manuskript. Medvirkende: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler m.fl. Instruktion: Kenneth Lonergan.

TVR
DR1

01:15  

Grace: Dødenkelt
Grace: Dødenkelt Britisk krimi efter roman af Peter James. (Grace) En brudgom forsvinder under sin polterabend. Kriminalkommissær Roy Grace kontaktes af sin ven Branson, som efterforsker sagen. Noget føles forkert, og Branson har brug for hjælp. Grace har været gennem en hård tid, efter hans kone forsvandt for seks år siden, og hans uortodokse arbejdsmetoder har givet ham problemer. Men hans instinkter fejler ikke noget, og Branson håber, at den erfarne strømer kan få hul på sagen.

02:45  

Fader Brown VIII (7:10)
Fader Brown VIII (7:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Sid vender tilbage til Kembleford for at bede sin gamle familie hjælpe med at redde hans nye.

02:45  

Fader Brown VIII (5:10)
Fader Brown VIII (5:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Mestertyven Hercule Flambeau har fået en rival, der bliver ved med at stjæle værdifulde ting for næsen af ham. Flambeau opsøger fader Brown for at få hjælp - og afslører, at hans nye konkurrent faktisk er hans egen datter, som han ikke længere har forbindelse med. Brown ser en mulighed for at redde en sjæl og lover at hjælpe med at finde hende.

03:30  

Fader Brown VIII (8:10)
Fader Brown VIII (8:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Før det er for sent, må fader Brown finde ud af, hvem der er ude på at dræbe en martret kunstner.

03:30  

Fader Brown VIII (6:10)
Fader Brown VIII (6:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Mrs. McCarthy har heldet med sig i kirkens bingospil, med lidt hjælp fra en spåmand.

DR2

01:10  

Præsidentens blodige narkokrig
Præsidentens blodige narkokrig Amerikansk doku-thriller fra 2019. (On the President's Orders) En skildring af den filippinske præsident Rodrigos Dutertes nådesløse krig mod både pushere og narkomaner i slummen i Manila. Krigen har kostet tusindvis af mennesker livet, og daglige skyderier indgyder frygt i kvarteret. Dokumentaren viser begge sider af konflikten ved at følge familier fra Manila og lederne af politiets dødspatruljer, der stadig jager i slummens gader.

TVR

02:00  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, VAERLOESE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0527170839